הוצאות רכב – כל מה שצריך לדעת

כיום, מכיוון שהתחבורה הציבורית בארץ, היא לא ממש מוצלחת בלשון המעטה (אולי רק בת"א), כמעט שאי אפשר להסתדר ללא רכב. מידי שנה נוספים עוד עשרות אלפי רכבים לכביש, וכמעט כיום ניתן להגיד כי יש בכל בית יש לפחות מכונית אחת. עם זאת, הרבה אנשים לא שמים לב, אך אחת ההוצאות המרכזיות מידי חודש הינם על רכב.

כך, שמי ששוקל לרכוש רכב לראשונה, חשוב מאוד לשים לב למספר הוצאות עיקריות שיש על רכב, לא רק ההוצאה על רכישת הרכב כמובן שהיא בגובה של עשרות אלפי שקלים בממוצע (המיסוי על רכב בישראל הינו גבוה מאוד), אלא גם על התחזוקה השוטפת של הרכב:

  1. ביטוח: כיום לפי החוק, יש צורך לרכוש לפחות ביטוח חובה לרכב. זהו ביטוח שבו כל יושבי הרכב במקרה של חלילה תאונה יהיו מבוטחים בביטוח רפואי. עם זאת, מדובר על נזקי גוף בלבד. ביטוח שכזה הוא לפחות כמה מאות שקלים מידי שנה. ביטוח על נזק לרכב של המבוטח וגם על רכב אחר, ביטוח מקיף או ביטוח צד ג', מדובר על עלות של אלפי שקלים בשנה.
  2. אגרת רכב: כאשר מחדשים מידי שנה את רישיון הרכב, משלמים אגרת רכב. ככל שהרכב חדש יותר, כך משלמים לרוב יותר על אגרת רכב. מדובר על סכום של יותר מ-1000 ₪ בשנה לפחות. ניתן לפעמים להוזיל את האגרה במידה ומדובר על משרתי מילואים פעילים לדוגמא.
  3. דלק: אחד מסעיפי ההוצאות המשמעותיות על רכבים הינו הדלק. כיום מתדלקים את הרכב לפחות פעם בשבוע, מה שאומר בממוצע תשלום של 250 ₪ ובחודש של 1000 ₪. אז לפעמים ניתן לתדלק בתחנות זולות יותר ובשירות עצמי, אבל מדובר על חיסכון של סכומים נמוכים יחסית.
  4. טיפולים: רכב כמובן צריך לתחזק, בין אם זוהי תחזוקה שוטפת של טיפולי 15,000 ק"מ, או הכנת הרכב לקראת טסט. מדובר גם על הוצאות של מאות שקלים אם לא יותר מכך.
  5. שטיפת רכב: הוצאה קטנה ככל שתהיה, גם היא יכולה להגיע למאות שקלים בשנה.

 

אין ספק, שהוצאות רכב, הם הוצאה משמעותית מהכיס של כולנו מידי שנה.
למידע נוסף: ליסינג פרטי, רכב למכירה

מרחבי הרשת:
יורם קראוס – על הקשר הערכי בין ניהול לבין טיפוס הרים